Web developer, een job met toekomst!


 • Ben je geïnteresseerd in webdesign?

 • Je wilt de geheimen van php, css3, html5, … kennen?

 • Wil je fantastische websites maken?

 • Wil je een teamlid zijn van een hip webdesign bureau?


Dan is de praktijkgerichte opleiding Commercieel webverkeer iets voor jou!

De informaticawereld is dé branche waarin evoluties elkaar snel opvolgen. Binnen de IT zijn er uiteenlopende jobs voorhanden. Bedrijven blijven immers altijd zoeken naar IT-medewerkers die constant willen evolueren en de nieuwe trends op de voet kunnen en willen volgen. Ben je geïnteresseerd in webdesign (PHP, CSS, CMS, HTML5, …), integreren van een mooie vormgeving, programmeren en usability, dan zal deze opleiding je als gegoten zitten.

De richting omvat vakken zoals webtechnologie en –ontwikkeling, E-commerce, MCI enz… én ook een aantal algemene vakken zoals praktijkgerichte talen zodat je breed opgeleid kan solliciteren. Een pluspunt is dat de cursisten les krijgen van praktijkervaren coaches met een eigen bedrijf.

 • Met een diploma technisch landbouw en zonder enige voorkennis van HTML, PHP, CSS,… startte ik aan het HPO. Door het jaar heen leerde ik ze allemaal grondig kennen met als kers op de taart een volledig werkende webshop. Naast het coderen en programmeren kreeg ik ook vakken zoals mens-computer interactie, webontwikkeling maar ook taalvakken. Allemaal gelinkt aan webontwikkeling. Ik ervaar de opleiding als een goede basis voor de arbeidsmarkt of voor hogere studies, wat ik nu doe. Ik volg nu Grafische en digitale Media aan Artevelde en het jaar HPO heeft me hier goed op voorbereid qua coderen en programmeren.

  Lucas Ballyn
  Lucas Ballyn
  Studeert verder.
 • Wanneer ik startte in HPO kwam ik voor het eerst in aanraking met PHP. Al vrij snel wist ik dat het dat zou zijn wat ik wou gaan doen. Door middel van een goede stage en een leuk eindwerk maakte ik snel grote stappen als developer. Ondertussen kan ik zeggen dat ik zonder Comweb geen PHP developer zou geworden zijn.

  Pieter-Jan Claessens
  Pieter-Jan Claeysens
  Webdeveloper bij Newsmonkey
Werkplekleren

Binnen deze opleiding dien je heel wat competenties te verwerven rond webdesign. Tijdens de week werkplekleren leer je contact leggen met je opdrachtgever, de klant. Via een duidelijk gestructureerd vraaggesprek krijg je antwoorden op jouw vragen om een website vanaf nul te maken in een CMS systeem.

Met werkplekleren ondersteunen we een project of goed doel. Kijk maar even naar de websites van voorbije jaren: War of the poppies of Belgisch-Oekraïense vriendenkring uit Herseaux.

Via het klantgesprek leer je hoe je een klant leert kennen, wat zijn bedoeling is met de website, … én hoe je het gesprek aanstuurt en indeelt. Het CMS systeem heeft na deze week bijna geen geheimen meer voor jou.

werkplekleren commercieel webverkeer
roadmap Hoger Professioneel Onderwijs
Roadmaps

Je krijgt roadmaps (opdrachten) die je helpen bij het verwerken van de leerstof van bovenstaande vakken. Alle roadmaps willen je voorbereiden op jouw toekomstige job: webdesigner. Uitschrijven van webteksten, ontwerpen van een nieuwe lay-out, programmeren van een webapplicatie, opzetten van een server, een klantgesprek voeren, … behoren tot de lijst van roadmaps.

Dit zijn de vakken van comweb (Commercieel webverkeer):

 • Commercieel webverkeer

 • Webtechnologie

 • Webontwikkeling

 • Mens-machine interactie

 • E-economie

 • Nederlands

 • Frans

 • Engels

 • Ethiek

Stage

Je volgt stage in een IT-dienst, een webdesignbureau, een allround computerfirma. Je kan de kennis en vaardigheden uit de klas onmiddellijk toepassen via de projecten die je krijgt op je stage. Deze projecten kunnen zowel design- als programmeerprojecten zijn, die je steeds uitdagen om je grenzen te verleggen.

Stage Hoger Professioneel Onderwijs

Dit zijn enkele van onze stagebedrijven:

2Design
ICM Labarque
Adiatis
Commercieel webverkeer
Competenties

Een IT-medewerker beschikt over volgende kerncompetenties: flexibiliteit, kwaliteitszorg, willen bijscholen, voldoende vlot kunnen communiceren in drie talen, …

Een paar concrete voorbeelden uit het competentieprofiel van Comweb:

 • Ik kan gegevens via programmacode toevoegen, aanpassen en wissen in de verschillende tabellen van de gekoppelde database;

 • Ik kan een relationele database uittekenen, aanpassen en gebruikersrechten instellen;

 • Ik kan een CMS-systeem opzetten en beheren.

Eindassessment

Voor het eindassessment van Comweb programmeer je zelfstandig een online webshop. Via de webshop kan je ‘klant’ zijn producten online verkopen, nieuwe producten toevoegen, producten in promotie plaatsen, … Kortom een heuse webshop die al de opgedane kennis en vaardigheden zal bundelen in een grote eindopdracht: het eindassessment.

Commercieel webverkeer Wireframe

Interesse in de opleiding Commercieel webverkeer?

Neem contact op met onze coördinator Luc Defever.

Hij maakt graag tijd om op al jouw vragen te antwoorden.

Contacteer ons.